Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu fler frågetecken

Annons

Det är mycket man nu får att fundera på efter 20 år av intensiva undersökningar och jakt på en mördare.

Hur kan en person som varit polis på den tiden påstå att han är säker till 95 procent att Christer Pettersson är mördaren? På vilka grunder kommer detta fram nu?

Denne man borde ha varit spaningsledare och med de kunskaperna så hade tydligen mordet varit löst för länge sedan.

De som deltar i skidskytte har ett gevär och får noga sikta men bommar ändå. Dessa personer är nyktra och så vitt framkommit varken sprit-eller narkotikapåverkade.

Hur kan man då tro att en person som sägs vara alkoholiserad, med två mycket välriktade skott nästan tagit livet av två personer? Tack vare snabb reaktionsförmåga och tur kunde Lisbeth Palme undkomma det andra skottet som var avsett för henne. Denne person skulle till skillnad mot OS-skyttarna skjuta mot ett rörligt mål.

Vad hade CP för motiv att ta livet av dessa två? Han fick som det framgått betalt för att först anklagas och sedan frias som tack för besväret. Det är även egendomligt att Lisbeth Palme ganska snart pekade ut CP och därefter blev det tyst.

Varför är det så tyst om flera utredningar som tydligen inte dokumenterats och/eller försvunnit? Varför fick inte dessa utpekade chansen att visa vad de kunde om pistolskytte?

Det verkar som om flera personer anser att detta mord inte ska klaras upp. Det har bestämts att CP är den syndabock man vill ha för att slippa ha mer besvär. Att det har kommit i dagen nu är ju självklart.

UNDRANDE SOM MINNS HÄNDELSEN

Mer läsning

Annons