Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu ett självmål av folkpartiet

Annons

Bruno Blomqvist Folkpartiet har i en debattartikel förfasat sig över v, kd och mp:s ändringsförslag när det gäller alkohol och drogpolitiska programmet och riktlinjerna för serveringstillstånden i kommunen.

Jag kan förstå Brunos frustration eftersom folkpartiet inte deltagit i något arbete eller i någon process som lett fram till något ställningstagande eller förslag med förankring i någon verklighet.

Folkpartiet har ofta den rollen i fullmäktige oavsett om det handlar om skolfrågor, budget eller något annat.

Bruno och hans gäng hamnar, eller försätter sig själva, alltför ofta i den situationen att man hamnar utanför själva ämnet och får nöja sig med att recensera eller kommentera andras förslag. Varför inte ta plats på åhörarläktaren på en gång ?!

Vi i vänsterpartiet har en restriktiv håll-ning när det gäller drog- och alkoholpolitiska frågor och i våra ställningstaganden går folkhälsan före öl- och brännvinsnäringens väl och ve. Däremot inser vi att ett kom-munalt alkohol- och drogpolitiskt program oavsett innehåll inte påverkar drog- och

alkoholanvändandet i det korta perspektivet.

Vår förhoppning med dom gemensamma (v, kd, mp ) ändringsförslagen var att fylla på den alkoholpolitiska verktygslådan.

Om Bruno och Folkpartiet väljer att raljera över den ambitionen så kan jag bara konstatera ett folkpartistiskt självmål, återigen.

Leif Lindström gruppledare Vänsterpartiet

Mer läsning

Annons