Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu ett bud har överfallits

Annons

Som tidningen kunde berätta

i går har tidningsdistributörernas arbete blivit allt hårdare.

Tidningsbudet Mauritz Nuotio, som också är vice ordförande i Transport Dalarna och en av ledamöterna i arbetsmiljökommittén, berättade att han var bekymrad över att arbetsmiljön försämrats.

Det finns förhoppningar att kunna flytta arbetstiden en timme under lördagnätterna. Allt för att undvika att berusade personer, på väg hem från krogarna, ska attackera tidningsbuden.

- Vi försöker inpränta i alla anställda det nödvändiga att

rapportera allt som man är med om, säger Leif Rask.

Förutom eventuella incidenter också fall i exempelvis trappor eller på en trottoar. Kommer sviterna några år efteråt, och det inte finns dokumentationen, kan bli svårt att få ersättning.

- Tyvärr är steget allt för långt från att prata om en händelse man blivit utsatt för och skriva ned det på ett papper. Vi försöker, i våra nyhetsbrev till personalen, informera om det nödvändiga att rapportera om saker man drabbas av.

Gårdagens artikel om tidningsdistributörernas utsatta arbete resulterade i att ett tidningsbud från Ludvika ringde till Mauritz Noutio och rapporterade att hon för en vecka sedan utsattes för ett överfall.

- En man tog ett strupgrepp på henne, men budet lyckades slå sig fri och mannen sprang från platsen, berättar Mauritz Noutio.

- Nu kommer händelsen att rapporteras till företaget. Det här är sådant som vi måste få reda på. Då kan vi driva våra fackliga krav eftersom vi har svart på vitt vad som händer i vårt arbete.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons