Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu ett blufföretag

Annons

- Man har verkligen lagt sig vinn om att det ska se ut som en seriös faktura, säger Gunnel Waernér om inbetalningsavin från företaget som kallar sig Vasa Energi.

Men bostadsrättsföreningen lät sig inte alls luras när inbetalningskortet på 5 976 kronor för elleverering damp ner i postlådan. Läser dock mottagaren det finstilta kan denne se att det inte rör sig om en faktura utan ett betalningsunderlag. Det föreligger ingen skyldighet att betala utan det hela handlar om ett erbjudande om elleverans.

- Jag kan tänka mig att de skickar ut inbetalningskort till många bostadsrättsföreningar och hoppas att de inte har kännedom om vem som är deras elleverantör.

Och så är det, också Borås tidning skriver om bostadsrättsföreningar som tagit emot bluffakturor av Vasa Energi, beloppet att betala är det samma på alla fakturorna, 5 976 kronor.

Alla fakturor är likadant utformade med en Stockholmsadress, en adress till en hemsida och ett telefonnummer.

När Södran ringer upp Vasa Energi svarar en automatisk telefonsvarare att hemsidan för tillfället är stängd på grund av tekniska problem.

Men det är inte det tekniska som felar, Borås Tidning skriver att Niklas Elelid, ansvarig för det webbhotel som hyste Vasa Energi på Internet, omedelbart stängde hemsidan när han fick kännedom om bluffakturorna.

- Nu får folk ett ytterligare ett företagsnamn att passa sig för, det här är ett varnande exempel, säger Gunnel Waernér.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons