Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en svartjobbshärva

Annons

Enligt länsrättens beslut den 23 maj får skattemyndigheten en betalningssäkring motsvarande två miljoner, trots att myndigheten inte fastställt hur mycket pengar mannen egentligen ska betala i utebliven skatt. Beloppet avser inkomstskatter och skattetillägg för taxeringsåren 2000-2002.

49-åringen har mot betalning utställt falska fakturor till företag som genom fakturorna maskerar utgifter för svart arbetskraft, enligt skattemyndigheten.

Kronofogdemyndigheten verkställer beslutet, som innebär att fysiskt avhända gäldenären egendom till ett värde som motsvarar betalningssäkringen.

Fram till i går hade kronofogdemyndigheten betalningssäkrat ett värde av 700 000 kronor, i huvudsak fordon och fordringar, hos 49-åringen.

Länsrättens beslut verkställdes utan att först ha delgivits den 49-årige mannen. Orsaken är misstanken om att 49-åringen skulle ha kunnat försvåra betalningssäkringen om verkställigheten drog ut på tiden.

Mannen har nu en månad på sig att inkomma med svar på skattemyndighetens framställning.

49-åringen är även föremål för förundersökning hos polisen. Misstankarna gäller bokföringsbrott, medhjälp till grovt skattebrott och grovt skattebrott.

MICHAEL MARKLUND

Mer läsning

Annons