Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en moderat hoppar av

Annons

Ännu en moderat kommunpolitiker i Mora har valt att lämna sitt parti.

Jaako Mattila, ordförande i personalnämnden, väljer nu troligen samma väg som bun-ordföranden, Nils Carlsson, och blir centerpartist för att kunna sitta kvar som ordförande och ingå i den nya "regeringen" i Mora med centerpartister och socialdemokrater.

- Jag har varit ordförande i personalnämnden i sex år och har kämpat för den här nämnden, så jag vill gärna sitta kvar och fullfölja det arbete som påbörjats, säger Jaako Mattila.

Mattila har varit politiker för moderaterna sedan 1980, först i Haparanda och sedan 1988 i Mora.

Att bli centerpartist vore inget stort steg att ta, anser Mattila, eftersom det i kommunpolitiken inte finns några stora skillnader mellan partierna.

Centern i Mora kommer därför med största sannolikhet att få ännu ett "nyförvärv" i form av Jaako Mattila.

- Är det så att han avser att gå in i partiet, förutsätter jag att det inte bli några ändringar på ordförandeposten i personalnämnden, säger kommunalrådet Lars Matsson-Frost (c).

Gunnel Söderberg, ordförande för moderaterna lokalt i Mora, har nu för andra gången denna vecka tagit emot besked om att en moderat valt att lämna partiet.

- Jag tycker att det är ett svek mot väljarna. Det är tydligt att makt är viktigare än ideologi, säger Gunnel Söderberg.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons