Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en gripen för rånen

Annons

I december skedde tre väpnade rån och ett grovt rånförsök på mindre än två dygn i Borlänge. Nu har polisen två misstänkta för tre av händelserna.

24-åringen greps och anhölls vid 13-tiden i fredags, misstänkt för grovt rån och försök till grovt rån.

- Han satt häktad i Västerås för andra brott när han greps, säger chefsåklagare Fredrik Skoglund.

Mannen är senast folkbokförd i Västmanlands län och i går begärde chefsåklagaren honom häktad. Anledningen till att 24-åringen bör häktas, enligt chefsåklagaren, är bland annat att det finns risk för att han förstör bevis och risk för att han fortsätter med brottslig verksamhet.

I går var sista dagen för att väcka åtal mot den 29-åring från Huskvarna som misstänks för Hemköpsrånet i december. Men Fredrik Skoglund vill ha mer tid och har därför begärt att mannen ska omhäktas, eftersom han även nu är misstänkt för fler brott.

Det var natten till den 8 december som en man tankade sin bil på en mack efter Siljansvägen. Plötsligt dök två maskerade och beväpnade män upp.

Rånarna tvingade mannen att köra till närmaste bankomat där de tog ut pengar på mannens konto.

Samma kväll var det dags igen. En man hade varit och handlat julklappar på stan. Bilen hade han parkerad vid bekanta på Torngatan. När han skulle köra iväg slet en maskerad rånare upp bildörren och skrek att mannen skulle kliva ur. Ytterligare en maskerad man hoppade in i baksätet och hotade bilföraren med kniv. Rånet misslyckades dock och gärningsmännen flydde från platsen.

Enligt chefsåklagaren Fredrik Skoglund är det 24-åringen och 29-åringen som ligger bakom de två överfallen. 29-åringen är även misstänkt för den väpnade rånet mot Hemköpsbutiken samma helg.

MARIA SVENSSON

Mer läsning

Annons