Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annie går upp för sista gången

Annons

- Det har känts efter varje lördag när vi spelat klart för veckan som att, "jaha hur ska jag klara av att vänta tills nästa föreställning". Nu är det snart den sista föreställningen någonsin, säger hon.

Förutom Rosali har ytterligare tre personer från Ludvikatrakten varit med i musikalen som hade premiär i september. Ove Pettersson har varit med i några musikaler och även frilansat som musiker. Han har en av huvudrollerna och spelar den elake skurken Rooster.

För Per Andersson, Grangärde, är det andra gången i en musikal. Första gången var i Cinderella där även Rosali var med. Alla tre träffades genom Grangärde kyrkokör.

- Vi åkte på audition i våras, sedan blev vi tilldelade roller och fick träna på manuset hela sommaren. I augusti började repetitionerna på allvar, säger Ove.

Erik Arnberg, 20 år från Ludvika, sköter ljudet.

- Jag lärde mig att sköta ljudet i Cinderella, en musikal som gick här i Ludvika förra året. Annie är den tredje musikalen jag är ljudtekniker för, berättar Erik som läser första året på programmet för Medieproduktion på Högskolan i Falun.

Från början var det tänkt att musikalen skulle spelas november ut, men publikintresset har avtagit.

- Det var tråkigt att några recensenter skrev ner pjäsen, men jag har fått mycket positiva kommentarer också, säger Ove.

- Det är en charmig berättelse, både rolig och sorglig, säger Rosali.

De tycker att pjäsen blivit bättre för varje föreställning.

- Barnen är otroliga. Det här ger så otroligt mycket tillbaka, vi har en sådan fin stämning i gruppen. Den äldsta är över 70 och den yngsta runt nio år, säger Ove.

- Det är som ett idrottslag, vi har alla samma mål, samma match, som vi strävar mot. Vi lyfter föreställningen för varje gång.

I helgen går musikalen Annie upp på scenen för sista gången.

- Vi hoppas att det kommer mycket folk.

JOHANNA LUNDIN

Mer läsning

Annons