Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annas tårtor imponerade

Annons

I mat-OS i tyska Erfurt deltar Sverige med flera olika lag. Mest kända laget är det framgångsrika Svenska Kocklandslaget med Gert Klötzke. Sverige deltar även med ett militärkocklag och ett juniorlag. I övrigt finns fyra regionala lag från Skåne, Stockholm, Göteborg och så norra Sveriges Milkolag, där Anna Arvids är konditor. Laget är det enda lag i mat-OS som uteslutande består av tjejer.

I måndags tävlade Annas lag mot Schweiz, Tyskland och Kanada. I grenen ingick delmomenten förrätter, huvudrätter och desserter.

- Det gick bra. Brons i förrätter, silver i huvudrätter och guld för desserter. Vi nådde som lag upp till silver. De som når guldnivån tävlar vidare om det slutgiltiga guldet. Schweiz och Kanada ligger bra till för slutsegern. Det lag som fått flest poäng av domarna i bedömningen vinner. Slutsegraren i vår kategori avslöjas på torsdag, säger Anna.

De olika kocklagen tävlar i flera mässhallar i staden Erfurt. Totalt är det cirka 25 000 besökare som dagligen följer tävlingarna.

- Som yrkesmänniska är det här det största man kan vara med om. Trots att vi inte längre kan vinna den totala tävlingen har det varit mycket givande. Ett silver är bra. Roligt också att jag och Elisabeth nådde upp till guldnivån inom vårt gebit. Domarna sade bland annat att de var imponerade av våra tårtor, säger Anna.

Vistelsen i Tyskland har varit intensiv.

- Vi har inte sovit mycket. Det hela är faktiskt som man tror att ett riktigt OS ska vara. Det är otroligt många deltagare och åskådare. När vi gick upp på scenen i måndags var jublet enormt. Jag har inte riktigt fattat vad jag varit med om. Kul också att mamma, syster och bror åkte ned från Vikarbyn för att titta på mig, säger Anna Arvids.

SE ÄVEN SIDAN 9

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons