Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna satsar på ABB

Annons

Nästan hälften av de företag som brukar anställa nyutexaminerade civilingenjörer som trainees har dragit in sina platser. Exempelvis Ericsson anställer inte några trainees under 2003 och flera andra storföretag är lika restriktiva.

ABB hade det minst lika tufft som Ericsson i fjol. Hårda personalbesparingar, anställningsstopp, pensionsskandaler och ständiga rubriker om krisen. Men intresset för ABB har aldrig varit så stort som nu.

Under 2002 anställde ABB trots anställningsstoppet 33 trainees till Västerås och Ludvika. I nästa vecka börjar en ny grupp och för första gången i historien blir verksamheten i Ludvika större än den i Västerås.

Under 2002 sökte 700 civilingen-jörer och ekonomie magistrar per intagningsomgång till ABB. Det är 200 till 300 fler än tidigare år.

Trainee-programmet ger en bra introduktion till ABB:s verksamhet samtidigt som ett kontaktnät inom företaget byggs upp. Det har hög status och är en bra inkörsport för nya toppchefer och projektledare.

Henrik Stomberg, personalchef vid ABB i Ludvika berättar att ABB håller fanan högt när det gäller trainee-programmet.

- Vi tar in två grupper om året. Den grupp som nu börjar i feb-ruari är sju till antalet i Ludvika och de är sex i Västerås. Om två år fyller trainee-verksamheten inom ABB hundra år, säger personalchef Henrik Stomberg.

- I Västerås har omfattningen minskat men inte i Ludvika. I Västerås av naturliga orsaker då många tidigare ABB-verksamheter nu tillhör andra stora koncerner, berättar Stomberg.

Avestabördiga Anna Byström började som trainee i september. Hon här utbildad teknisk fysiker och egentligen expert på lasrar. Anna hade civilingenjörsjobb på ett Stockholmsföretag inom laserteknik när hon tänkte om och valde ABB mitt under uppståndelsen kring chefsfallskärmarna.

- Hade någon för ett par år sedan sagt att jag borde satsa på Ludvika hade jag skrattat rätt ut. Nu ser jag det med andra ögon, kanske har jag lättare än andra då jag växt upp i Avesta och vet hur det är på en liten ort.

Vi som arbetar som trainees blir väl omhändertagna, alla är så positiva och så är det kul att arbeta på en ort som det går så bra för.

- Förr så såg man inget när man var ute och åkte bil och nu känns på ett positivt sätt när man ser transformatorer och ställverk och undrar om de tillverkats i Ludvika.

- Det är en stor merit att ha gått ABB:s traineeprogram. Visst upprördes jag av pensionerna men ABB är ett bra företag.

- Då tycker jag att det är mer upprörande med pensionskandalerna som betalas med våra skattepengar, säger hon.

Hon valde inte mellan Västerås eller Ludvika, hon valde ABB som de flesta gör. ABB:s storlek och verksamhet i så många länder lockar, de långa traditionerna liksom att det är högt i tak i företaget.

En traineekurs är 15-månader lång. I Annas fall har hon arbetat med brytarproduktionen, med transformatorförsäljning. Sedan början av veckan är hon på HVDC och innan programmet är avslutat så ska hon också i likhet med sina kamrater göra en utlandspraktik.

Under de 15 månaderna så får de som går programmet en unik insyn i ABB, varje torsdag är det ett studiebesök och på kvällen så är det middag med en spännande gästföreläsare. ABB är ju inte bara världsledande på kraftöverföring i Ludvika utan i Västerås så finns det en bred automationsverksamhet.

- Fast nu ser jag att det inte var en ABB-robot i den senaste Bondfilmen, säger Anna som ung mött Ludvika i handboll och fotboll och som gärna uppmanar andra unga civilingenjörer att satsa på en karriär i stan.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons