Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Lena Evehäll flyttar

Annons

Huset på Vallagatan 8 har bytt ägare och i augusti går flyttlasset till Kristinehamn, där en pastortjänst i Broängskyrkan väntar.

Från idyllen Ludvika till "Lusasken", som Kristinehamn kallas i folkmun, är inte det vad man brukar kalla ett nedköp?

- Det tror jag inte. Vi har varit ned och tittat och det verkar vara en trevlig stad. Kristinehamnsborna framhåller ju också gärna att man inte kan bo så mycket mera centralt än så. Det lär vara exakt lika långt till Göteborg, Oslo och Stockholm, säger Anna Lena Evehäll som nu alltså tillträder sin andra tjänst som pastor.

Hon ser det också som en fördel att komma närmare hembygden i Västergötland.

Ludvika var starten för hennes verksamhet och menar hon att det är dags att röra på sig igen.

- Jag har tänkt mig att hinna med tre platser före pensionen, säger hon. Det är en lagom takt. Det tar en viss tid att lära känna bygd och människor, som ju är en given fördel i det här arbetet, säger hon.

Det blev alltså 14 år i Ludvika, en nog så betydelsefull tid för henne personligen. Bland annat har hon hunnit bilda familj här under den tiden och även om hon ser fram emot sin nya uppgift så har hon för avsikt att hålla kontakten med bygden och folket här. Som ett led i detta har familjen sett till att skaffa sommarhus i Hällsjön (Vallen).

Maken Jonas har sina föräldrar i bygden och den kontakten släpper man inte.

Det är många människor, unga som gamla, som Anna Lena fått kontakt med genom åren här och hon har också ord om sig att ha förmåga att umgås med alla kategorier människor under sina år som pastor i Baptistförsamlingarna i Smedjebacken, Söderbärke och Ludvika samt hos Ludvika Frikyrkoförsamling (sedan 1995) och som assistent hos RIA i Västerbergslagen.

I det sammanhanget nämner hon gärna det givande samarbetet med Lars Eric Högerås.

- Vi har fungerat bra i team och det har varit en mycket lärorikt och stimulerande kontakt, säger hon och understryker att det finns många flera samarbetskamrater som har bidragit till att hon även fortsättningsvis kommer att ha mest positiva ord att säga om sin tid i våra bygder.

I kväll är det avskedssamkväm i Högbergskyrkan och på söndag avskedspredikar hon i samma kyrka.

- Det är bara att hoppas att det inte blir alltför känslosamt.

Egentligen skulle jag bara vilja "smita ut bakvägen" med alla mina fina minnen från Ludvika och Västerbergslagen, säger den blivande värmländskan från Västergötland.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons