Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna hårdtränar inför kock-OS till kock-OS

Annons

Anna har i konkurrens med ett 40-tal kockar och konditorer uttagits till laget som består av fem medaljsugna kvinnor. Övriga lagmedlemmar är Ulrika Brydling, Åre, Johanna Nordström, Håverud, Lillemor Edlund, Gävle, och Jeanette Karlsson, Visby.

- Det är kul att ha lite tävlingar i ryggen och som bagare är jag den som är morgonpiggast i laget, säger Anna och ler charmig.

Torts sin ringa ålder, 23 år och yngst i laget, har Anna efter utbildning på Hushagsskolan i Borlänge bland annat hunnit med att arbeta i Brödboden i Orsa, hos Orebagarn i Furudal där Malin Karlsson lärde henne en hel del.

- Gesällbrevet tog jag i Göteborg därefter flyttade jag till Stockholm. Nu är jag säsongsarbetare på Åre Bageri i Åre. Efter påsk blir det Sandhamns bageri i Stockholms skärgård. Det blir nog ingen guldklocka för mig, avslutar Anna som nu ligger i hårdträning inför kock-OS.

Det är Svenska kockars för-ening Värmland och Milko som tillsammans startat ett kvinnligt kocklag. Laget tävlar på regionallagsnivå, vilket är klassen under landslag.

- Vi vet ju ännu inte vilka konkurrenterna är. Men de här tävlingssugna tjejerna är verkligen duktiga så det är klar att vi tror på en seger, säger Lotta Bonthelis PR- och informationsansvarig på Milko.

MONICA ELMQUIST BROMAN

Mer läsning

Annons