Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ann Beskow ställer upp igen

Annons

I förra veckan hade socialdemokraterna i Orsa medlemsmöte, där det beslutades att Ann Beskow skulle toppa listan och föras fram som kommunalrådskandidat. Totalt finns 34 namn på listan där varannan är man och varannan kvinna.

- Vårt mål är att nå 16 mandat i kommunfullmäktige och därmed egen majoritet. De nya namn som finns med bland de 16 första på listan är Hans Sternbro, Alex Cordova, Sheila Bäcker, Erik Hansson och vår yngste kandidat som är 19-åriga Johanna Bergman, berättar Marie Olsson, ordförande för socialdemokraterna i Orsa.

Under den här mandatperioden samregerar socialdemokraterna med miljöpartiet och vänsterpartiet.

- Den politiska samverkan med vänstern och miljöpartiet har fungerat väl. Ändå har vi beslutat att inför valet 2006 gå fram själva. För oss är en eventuell politisk samverkan med ett eller flera partier en öppen fråga. Just nu är det viktigaste att föra fram vad vi vill och var vi står när det gäller Orsa, både nu i framtiden, förklarar Marie Olsson.

Socialdemokraterna i Orsa har ännu inte satt samman sina valfoldrar. När dessa kommer är det ingen konkret fråga som socialdemokraterna kommer att koncentrera sig på.

- Vi har en "Orsavision" som går ut på att människor ska kunna bo kvar i Orsa och flytta till Orsa, att trivas här både centralt och i byarna, säger Ann Beskow.

Det här, menar socialdemokraterna, går att genomföra om det finns jobb, bra och spännande boende av olika slag, god kommunal service samt trygga och fina miljöer. Partiet vill också att Orsa ska vara en stark part till övriga kommuner i Siljansområdet samt att fortsätta lägga mycket kraft på profilområdena turism, trä och musik.

- Orsavisionen vill vi uppnå i samarbete med andra. Till exempel de övriga politiska partierna, både inom och utanför blockgränserna. Vi vill också samarbeta med andra kommuner, den privata sektorn och föreningslivet.

Socialdemokraterna säger också att partiet ständigt vill bli bättre på att lyssna på andra, när det utformar kommunens service.

- Vi vill lyssna på barnen och ungdomarna och ta till oss deras åsikter. Detsamma gäller pensionärsorganisationerna och de äldres behov. Med kommunens personal vill vi skapa arbetsplatser, där personalen trivs och känner att deras arbete är meningsfullt.

- Sammantaget går vår politik ut på långsiktighet och breda samförståndslösningar. Det är viktigt, anser jag, i en liten ort av Orsas storlek för att överleva och utvecklas, säger Ann Beskow.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons