Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anmäls för bedrägeri av forna partivänner

Annons

För några år sedan tog s-föreningen i Särna initiativ till att försöka öppna en Ica-butik i Särna. Allmänheten fick skriva på en intresseanmälan att satsa pengar i butiksprojektet. Det behövdes 400 000 kronor.

- Eftersom det inte gick att få ihop de pengarna skrinlades planerna. Intresseanmälan var ett dokument i s-föreningens ägo, säger Gull Fjätvall.

Sedan dess har Seth Holmström lämnat s-föreningen och driver nu i föreningen Utveckling Särna ett projekt för en Tempobutik som kan öppnas om Särnaborna satsar 200 000 kronor.

- Utveckling Särna har otillbörligt lagt beslag på s-föreningens dokument, alltså den intresseanmälan som vi arbetade med tidigare. På basis av den skickas det nu ut fakturor till allmänheten. Jag har själv fått en inbetalning på 10 000 kronor till mitt företag, säger Gull Fjätvall.

- Det är skrämmande om folk får uppfattningen att det är s-föreningen som ligger bakom de inbetalningar som skickas ut, menar Gull Fjätvall och tillägger att hon polisanmält Seth Holmström för ärekränkning.

- När jag påtalade att Utveckling Särna stulit ett dokument som tillhör s-föreningen skickade Seth Holmström ett fax till Älvdalens kommun där han påstår att jag missköter mina kommunala uppdrag. Ett personligt påhopp på mig som är starkt kränkande, säger Gull Fjätvall som anser att Seth Holmström bör lämna kommunfullmäktige där han sitter som politisk vilde.

Seth Holmström förstår inte hur s-föreningen kan göra anspråk på dokumentet.

- Det var min idé från början som jag nu fortsätter att driva genom Utveckling Särna. Det finns inga protokoll som säger att sossarna äger dokumentet.

- För mig är det obegripligt hur det kan anses som bedrägeri när man jobbar för att Särna ska få en ny butik. Pengarna finns på ett konto och allt återbetalas om inte projektet går i hamn, säger han.

- Det här med ärekränkning tar jag också lätt på. Gull Fjätvall biträder bara övriga sossar som vill åt min person.

- Jag har inga planer på att lämna kommunfullmäktige, säger Seth Holmström.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons