Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anmälda för illegalt spel

Annons

Den första anmälan gjordes för över ett år sedan och den andra nu under vintern.

Ingen av dessa har ännu lett fram till någon slutförd utredning från polisens sida. Den senaste anmälan åtföljdes även av en motanmälan från butiksinnehavarens sida, där denne polisanmälde socialförvaltningen.

Enligt kommunen är det otillåtna spelautomater som placerats på de båda ställena. Om den senaste anmälan berättar Kjell Sundmark, socialförvaltningen:

- Man köper en lott i en maskin och stoppar den i en spelautomat, i stället för pengar. Vi betraktar detta som en icke tillåten spelautomat.

Han gissar att spelen står kvar på de båda spelställena trots anmälningarna.

- Det är möjligt att man inte förstår allvaret i det här. Många personer drabbas och hamnar i ett spelberoende. För att få pengar till det kan det leda till brott, säger Kjell Sundmark och menar att mycket är vunnet om det går att förhindra att folk hamnar där.

Mats Nygårds, polisen i Borlänge, vet att det finns anmälningar om illegala spel.

- Men vi har inte hunnit titta på det. Spelärenden har låg prioritet när man jämför med annat.

När det gäller tillståndsgivning och tillsyn av spelautomater är ansvaret delat. Kommunen har hand om så kallade förströelsespel, exempelvis flipper och dataspel. Lotteriinspektionen om penningspel som Jack Vegas på restauranger och Miss Vegas i bingohallar. Det finns förslag om att lotteriinspektionen ska få hand om hela fältet, vilket det dock finns motstånd mot. Den lokala kännedomen kan då gå förlorad.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons