Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anmäld för misshandel och skadegörelse

Annons

Det var vid 21-tiden i går kväll som boende på Nygatan reagerade över oväsendet utanför. En 32-årig man krossade den tjocka glasrutan till ytterdörren med bara knytnäven.

- Jag hörde världens kras, det var en kille som slagit sönder rutan, det var blod överallt, berättar ett vittne.

En annan av de boende på Nygatan kikade vid oväsendet ut genom titthålet i dörren och såg då en kvinna i trappuppgången. Kvinnan, som är i 40-års åldern, ropade på hjälp och ringde på den boendes dörr.

- Jag tvekade aldrig att släppa in henne, hon såg väldigt rädd ut. Det var svårt att prata med henne i lägenheten, tydligen hade hon redan fått en smäll, berättar hyresgästen.

Den 32-årige mannen hade kastat en väska i huvudet på kvinnan som fick en reva i pannan.

Flera av hyrsgästerna larmade polisen. Under tiden gick 32-åringen iväg men återvände strax med en handduk virad runt sin blödande hand.

- Förmodligen tog han handduken från ett klädstreck i närheten, sen kom han tillbaka och gormade och försökte ta sig in. När det inte lyckades försvann han ner mot Sveasalen, säger ett vittne.

När polisen anlände till platsen, 21.31, greps mannen och förhör hölls. Därefter fördes 32-åringen till Falu lasarett för att få sina skador omsedda. Både mannen och kvinnan kommer från Falu-trakten men är inte skrivna på samma adress.

CAMILLA SANDY

Mer läsning

Annons