Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anledningen till parkeringsförbud

Annons

Varför p-förbudskyltas en gata? Troligtvis bland annat för att gatan behöver vara framkomlig för alla slags fordon, inte minst utryckningsfordon och servicefordon av olika art.

Vid det här tillfället, och många andra liknande, stod bilar parkerade på bägge sidor av gatan, en del utfarter var tidvis blockerade. (Hur kan det förresten vara tillåten genomfart i en riktning på en sidogata, men ej tillåten genomfart i den andra riktningen?)

Falu kommun och deras växeltelefonsvarare är åtminstone inte under helgerna utrustade med funktionen "lämna ett meddelande efter signalen", utan endast med bland annat öppettider under veckorna.

Offentliga byggnader besöks ibland under helgerna. Söndagar, mitt på dagen, får man hålla tummarna för att det inte ska inträffa något på gatan, som kräver brandbil, ambulans eller annat utryckningsfordon. Tänk på det ni som besöker någon fastighet efter gatan.

SOS Alarm var den här dagen bemannade med förstående och tillmötesgående personal. Likaså polisen. Personen i polisväxeln sade till slut att de hade viktigare saker för sig.

Respektera p-förbudsskyltar

Mer läsning

Annons