Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Anklagelser utan fog"

Annons

De tre kvinnor som anklagat kyrkoherde Robert van Aarem för att inte sköta sitt ämbete fick inget stöd av Domkapitlet. Det beslutet kan inte heller överklagas.

Det har under något år varit oro i Nås församling, komministern Sten Sandmark slutade sin tjänst och flyttade. Kantorn Monika Andersson har också sagt upp sig.

I februari skrev två Nåskvinnor och en kvinna som är bosatt i Uppsala till Domkapitlet och anklagade kyrkoherden van Aarem för brist på ledarskap och omdöme. De ansåg att han varit spydig och medvetet nedvärderat kompetenta kollegor. De hävdade att van Aarem var ansvarig för de olyckliga omständigheterna i Nås, omständigheter som de menar påskyndade den förtidspensionerade prästen Lennart Nyléns död. Denne bodde hos Sandmark i prästgården.

Domkapitlet har låtit samfällighetens kyrkoråds arbetsutskott yttra sig liksom personalen och Järna kyrkokör och så förstås, den anklagade van Aarem.

Domkapitlet finner att det som de tre klagande damerna anfört inte får något stöd av det som förtroendevalda och anställda sagt.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons