Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anklagelser mot advokat var grundlösa

Annons

Nu har det visat sig att uppgifterna är grundlösa.

Det var i samband med kommunstyrelsens sammanträde den 6 december som Kjell Christiansson delgav styrelsen sina uppgifter om Borgblad.

Det handlade om att Borgblad skulle samarbeta med det kriminella mc-gänget X-team och han var mycket intressant för polisen.

Borgblad företräder Smedjebackens kommun i en tvist med Hedemora kommun om det mellankommunala avtalet inom LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade).

Kommunstyrelsen fann det ohållbart att ha Borgblad som advokat i detta läge och gav i uppdrag åt kanslichefen Ewa Dagwall att undersöka saken.

Hon har nu undersökt det hela och det visar sig att de uppgifter som Christiansson lämnat är helt grundlösa.

Per Borgblad har försvarat en av de män som var åtalade i samband med mordet i X-teams lokal i Hosjö.

Mannen som Borgblad försvarade blev i första skedet fälld i tingsrätten, men friades senare i hovrätten.

Borgblad är en mycket välkänd brottsmålsadvokat och har medverkat i flera uppmärksammade rättegångar, ofta med grovt kriminella inblandade.

Kjell Christiansson vill inte kommentera det hela, men uppger att de uppgifter han lämnade i kommunstyrelsen skulle hållas inom kommunstyrelsen.

-Jag har sett Borgblad med grovt kriminella i sin bil, säger Christiansson, som också påpekar att det handlar om hans egna uppgifter.

Efter att det framkommit att uppgifterna från Christiansson är grundlösa har kommunalrådet skickat ett förklarande brev till alla ledamöter i kommunstyrelsen och till samtliga gruppledare inom kommunfullmäktige.

-Jag är oerhört besviken och ser detta som en hämnd på mig personligen för att jag varit kritisk till Nilsson i flera olika frågor, det här är rent politiskt, säger Christiansson.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons