Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anki tar över hos ABF

Annons

ABF i Rättvik har fått en ny ansvarig. Anki Dåderman har tagit över som studieorganisatör efter Kerstin Forsberg, som lämnar uppdraget efter 14 år.

- Jag går i pension, men kommar att fortsatt vara engagerad ideellt i verksamheten, säger hon.

ABF, Arbetarnas bildningsförbund, är en aktiv part i Rättviks bildnings- och kulturliv. Inte minst tack vare Kerstin Forsbergs stora engagemang. Nu lämnar hon över till Anki Dåderman. Tjänsten är på 80 procent.

- Men jag lämnar inga politiska uppdrag för detta. Jag sitter kvar i kommunstyrelsen och fullmäktige, säger Dåderman.

I samband med nyordningen har kontorets öppettider utökats. Förhopningen är att kunna vara än mer tillgänlig för intresserade. I fjol arrangerades 3 000 studietimmar i olika cirklar, bland annat kurser i kärnämnen för kommunalt vårdanställda. Totalt har ABF ett tusental deltagare varje år.

- Vi vill ge alla en möjlighet att delta i intressanta cirklar, vi vill vara folkbildande, ta del av aktuella frågor, väcka opinion och erbjuda en öppen mötesplats. Vi vill vara en del av livet på olika nivåer, även kulturellt. Vi har en unik möjlighet att erbjuda människor utveckling eller utbildning på fritiden, säger Anki Dåderman.

ABF i Rättvik vill inte väja för svåra samhällsfrågor. Den 24 november arrangerar bildningförbundet en föreläsning på kulturhuset om barn som brottsoffer. Nästa år planeras en utställning om Andra världskrigets fasor, 60 år efter krigsslutet.

2 000 liter diesel stals

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons