Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anitras filial i Djurås

Annons

Midsommaren närmar sig. Vi nödgas komplettera vår tillgång av föda och dryck. Eftersom vi har förmånen att bo i närheten av Djurås ställs kursen mot centrum. Där finns bankomat, Coop, banken och apoteket. Min fru ansluter sig i kön till bankomaten, själv stormar jag till köttdisken.

Där huserar till all lycka den glittrande glada Eva. Hon fixade med lätthet vår köttfärs. Samtliga kassor är i gång. Varorna rinner i väg på banden genom kassörskornas uppsikt, allt för att det ska gå snabbt. Enda nackdelen i vår kassa är naturligtvis en tant som stoppar upp. Vilt fumlar hon efter rabattkuponger i sina väskor.

Varje kassa har för dagen en ung dam som hjälper till med att packa varor. Även Svenska Spels kassa är ständigt bemannad.

Mycket bra!

Nu är födainköpet avklarat. Ny kurs via den ännu inte helt färdigställda rondellen och OK, till Anitras spritbutik i Djurås.

Livsledsagarinnan måste komplettera det som vi tidigare veckan "provsmakat". 60 törstiga midsommarfirare väntar andaktsfullt på sin tur.

Efter 19 minuter är hon framme. Snabbt ankommer den snabb- gående kassörskan in på spår tre med komplementet. Helgen kan begynna.

Tänk vilket förfärligt väsen det var innan spritbutiken blev etablerad i Djurås. Den skulle inte finnas, eventuellt i Mockfjärd?

Nu är den en av Dalarnas populäraste butiker, med en personal som är otroligt snabb och i hög grad trevlig. Bättre kan det inte bli.

I Djurås, där kan man!

Mer läsning

Annons