Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anita öppnar ny butik i Hedemora

Annons

I dag öppnar en ny butik i gamla postens lokaler på Hökartorget. Blå häxan heter den och ägare är Anita Rosén.

- Här bjuder jag på en stund i lugn och ro. Den som vill kan få sitta ner, titta i en tidning och dofta på eteriska oljor. Vi kan tala om andlig utveckling, säger hon.

Anita kommer även att hyra in olika terapeuter som är verksamma inom alternativ medicin. Dessutom har hon diverse föremål i egyptisk stil till försäljning.

Anita kommer att dela lokalutrymmet med Mira Mård som säljer smycken, konst och erbjuder runhealing.

Anita Rosén kommer närmast från Stockholm och är numer bosatt i Stjärnsund. Det var via väninnan, astrologen Gunnel Wigén, som hon hamnade i Stjärnsund.

- Jag gjorde en guidning på henne och hon förmedlade budskap från en ängel. Då fick jag veta att jag skulle till Stjärnsund. Jag hade aldrig hört talas om byn, när jag kollade upp det fick jag se att den fanns i verkligheten.

Anita ställde sig i bostadskö i Stjärnsund och precis som budskapet löd bor hon nu i en röd liten stuga.

Tror du inte att folk tycker det låter underligt?

- Det är fel att bara acceptera det jag säger. Man måste ha en egen upplevelse, det går inte bara att acceptera det någon säger till en.

- De som kommer hit är de som är lite nyfikna.

Vid en företagarkurs i Avesta, anordnad av arbetsförmedlingen, knöt Anita viktiga kontakter med andra företagare som nu hjälpt henne att komma i gång.

- Alvina Hed-Westerlund som driver företag här i huset har till exempel gjort skyltningen. Nätverk är viktigt, säger Anita Rosén.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons