Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anita Kugg

Annons

Det var genom det fackliga arbetet som de flesta av oss först kom i kontakt med Anita.

Vi lärde känna henne som en kunnig och engagerad ordförande för Lärarnas Riksförbund i Borlänge.

Kunnigheten och engagemanget ledde till att hon under fjolåret även valdes till ordförande för hela distriktet. Sedan tidigare fanns hon med i LR:s centrala ledning.

Det kändes alltid uppiggande att höra Anita närma sig vår expedition i Stadshusets korridor, ingen tog miste på hennes energiska fotsteg.

Det var lätt att ryckas med när hon entusiastiskt redogjorde för upplägget inför nästa förhandling.

Av det fackliga arbetet var det just förhandlingar som Anita tyckte bäst om.

Nu trivs Du allt! som hennes man Rolf en gång uttryckte det när det var dags för löneförhandlingar.

Men Anita var road av alla slags förhandlingar. Hon förhandlade med samma entusiasm vare sig det gällde löner, samverkansavtal eller priset för en taxiresa från Värtahamnen till Stockholms Central.

Anita hade också många intressen utanför det fackliga.

Hon var bland annat mycket road av att resa. Tillsammans med familjen använde hon gärna semestern till att bese världen, med eller utan golfklubbor.

Vem kunde ana att den två veckor långa resa, som Anita och familjen hade beställt till Thailand under julhelgen, skulle sträcka sig ända in i evigheten?

Trots allt som sker går livet vidare men stegen på den sträcka vi har kvar att vandra känns lättare när vi tänker tillbaka på den tid vi gick tillsammans med Anita.

Och om det finns behov av en Central Samverkansgrupp på den absolut högsta nivån har Anita med all säkerhet en plats vid förhandlingsbordet där i den sjunde himlen.

Vi saknar henne!

VÄNNERNA I LÄRARNAS RIKSFÖRBUND

Mer läsning

Annons