Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anhörigträff planeras på Hällsjöhemmet

Annons

Svar till anhöriga på Hällsjöhemmet:

De boende på Hällsjöhemmet bedömer vi får en god vård och omsorg i dag. Alla som orkar och vill kommer upp någon gång under dagen. Hur lång tid man är uppe är det behovet och orken som styr.

Hemmet är en arbetsplats med cirka 150 anställda. De sköter om 126 boende med ett stort hälso- och sjukvårdsbehov dygnet runt alla dagar på året.

Vi tycker att vi har mycket duktig och kompetent ordinarie personal och våra semestervikarier är duktiga och ambitiösa. För att få arbeta inom vården måste man vara 18 år och detta gäller även på Hällsjöhemmet.

Många av våra semestervikarier är nya i verksamheten men har fått introduktion av ordinarie personal och gör ett gott arbete medan ordinarie personal njuter av en välbehövlig semester.

Tyvärr finns inte vana vikarier alltid tillgängliga under sommaren, men vi tycker att vår personalpool samt de semestervikarier vi har i dag gör ett bra arbete.

De personalneddragningar som skett på hemmet har gjorts på grund av att antal platser har minskat eftersom ett antal dubbelrum gjorts om till enkelrum.

Detta betyder att vi i dag har högre personaltäthet än tidigare, alltså har ingen personalminskning skett i förhållande till antal boende.

Alla som bor på HällIsjöhemmet får duscha en gång/vecka (oftare om behov uppstår).

Duschdagen kan dock variera under veckan. Vad gäller blöjbyten så finns det absolut inga som helst begränsningar. Det är behovet som styr och detta är väldigt individuellt.

Som svar på er fråga om enhetscheferna arbetar helger så stämmer det att enhetschefema arbetar måndag-fredag ( ej helger).

Under helgen finns personalpoolens administratörer som ansvarar för personalpoolen samt vikarieanskaffningen.

Tyvärr finns det några få dagar då vi inte kan få tag på några sjukvikarier eftersom det inte finns någon som kan arbeta. Detta hände tydligen den 4/7, vilket vi beklagar.

Eftersom vi sett ett antal insändarartiklar från anhöriga på Hällsjöhemmet den senaste tiden kommer vi från verksamheten att bjuda in till en anhörigträff för att diskutera och beskriva vår verksamhet under höstcn.

Inger Olsson tf Re-chef samt enhetscheferna på Hällsjöhemmet

Mer läsning

Annons