Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anhörigträff löser knappast några problem

Annons

Replik på Inger Olssons insändarsvar lördag 31/7:

Anhörigträff löser inga problem!

I sitt svar på insändarna om Hällsjöhemmet och problemen där visar Inger Olsson än en gång total brist på insikt. Det är beklagligt att hon och övriga enhetschefer tror att åratal av ständig underbemanning går att lösa genom att bjuda in till anhörigträff i höst! Satsa i stället på mer personal, om vi ska komma någon vart i frågan.

Personaltätheten ni skryter om är en ren skrivbordsprodukt och fungerar inte i praktiken. Det har alltså blivit sämre, både för personal och boende. Det går inte att räkna som ni gör!

Personalen är förtvivlad och tar därför hjälp av oss anhöriga. En gång för alla: ingen av oss klagar på personalen - i stället har vi inte ord nog för deras fantastiska insatser!

Två helger i juli med endast ett vårdbiträde är två helger för mycket, särskilt som detta tycks vara satt i system och upprepas år efter år.

Det är er utmärkta personal ni ska lyssna på och ta råd av, för de är sakkunniga, men snart helt utslitna på grund av ert förhållningssätt.

Vilka ska sedan ta hand om våra gamla? Flera är långtidssjukskrivna har vi fått höra. Varför tar ni inte in dessa fakta?

Det är era chefer vi kritiserar, då ni trots alla vädjanden och all kritik vägrar lyssna. Fundera på om ni verkligen är lämpade för era uppgifter, när ni år efter år misslyckas med att få ut nog med personal på helgerna, inte minst sommartid. Inget annat äldreboende tycks ha detta problem. Vad kan det bero på? Skärp er eller släpp fram kompetent folk!

Mycket besvikna närstående

Mer läsning

Annons