Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anhölls för misshandel av sambo

Annons

En man i 35-årsåldern anhölls tidigt på söndagsmorgonen misstänkt för misshandel av sin sambo. Det var vid femtiden på söndagen som polisen larmades om att mannen gett sin sambo flera knytnävsslag i ansiktet. Även hot ska ha förekommit. En polispatrull ryckte ut till parets bostad i en by i Gagnef, där mannen påträffades och greps.

Säljer mark vid Gråda

u Kommunen står i begrepp att sälja sin mark vid Gråda slussar. Kommunchef Bertil Stoltz har fått i uppdrag att till den ekonomiska föreningen Farled Dalarna, som är under bildande, sälja ungefär fem hektar mark i området

I avtalet med föreningen ska det skrivas in att köpet återgår om EU inte beviljar medel, om projektet inte förverkligas eller om föreningen upphör. Markaffären är en del av kommunens medfinansiering.

Delägare i den ekonomiska föreningen blir, om planerna förverkligas, Gagnefs kommun, MittDalarna AB samt Region Siljan. Kommunerna beräknas att under en tvåårsperiod bidra med totalt sju miljoner kronor.

Gagnefs kommuns medfinansiering utöver markaffären föreslås bestå i dels en kontantinsats om 300 000 kronor under 2005 och lika mycket under 2006, dels eget arbete värderat till en miljon kronor

Makarna Åberg besökte Gagnef

u Musikdirektörerna och makarna Margareta och Mats Åberg, Falun, medverkande under midsommarhelgens högtider i Gagnefs kyrka.

Midsommardagens gudstjänst samlade omkring 120 personer, varav många klädda i sockendräkter.

Prästkandidat Christina Åström predikade och kyrkoherde John Sund var liturg. Spelmanslaget spelade under ledning av Sven Roos och för orgelmusik svarade Margareta Åberg.

Under söndagens högmässa predikade Henrik Birgersson, som verkat som missionär i Peru. John Sund ledde gudstjänsten och Mats och Margareta Åberg spelade orgel respektive sjöng solo.

Solosång framfördes även av Jaak Kerstell, som under högmässan avtackades efter många år som kyrkvärd. Ett 70-tal personer hade samlats i kyrkan.

Mer läsning

Annons