Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Angelägna vägprojekt

Annons

Det handlar om byggen av fem gång- och cykelvägar och åtgärder på flera olika ställen utefter riksväg 70 samt upprustning av två andra vägar.

De gång- och cykelvägar som anses vara mest angelägna att bygga är följande: Förlängning av gång- och cykelvägen från Atletklubbens lokaler i Mockfjärd till Backvägen, en gång- och cykelväg längs Industrivägen i Mockfjärd fram till korsningen med Ersholsvägen, en gång- och cykelväg mellan Djuråsskolan och Färjbacken, en gång- och cykelväg mellan Mjälgen och Östtjärna i Djurås.

Ytterligare en gång- och cykelväg finns med på önskelistan, en väg som Vägverket dock tidigare avskrivit som inte möjlig att bygga, eftersom det på grund av bland annat befintliga byggnader och alléer inte finns utrymme att bygga. Det gäller den tidigare planerade vägen mellan Montelius före detta butik och Kyrkskolan i Gagnef.

Kommunen vill vidare att vänstersvängsfält byggs på bland annat dessa platser utefter riksväg 70: Vid en av avfarterna till Djurmo respektive Sifferbo, till avfarten mot Djura samt till avfarten till Rännarhedsvägen i Gagnef.

Vägen mellan Mjälgen i Djurås och Älvnäs i Gagnef anses vara mycket dålig och i behov av en större upprustning. Önskemål finns om att vägsträckningen samtidigt dras om och förbi Komtillmåtta, i stället för att som nu när den går rakt genom gården.

Även vägen mellan Östtjärna och Lindan i Djurås anses vara i behov av en riktig upprustning. Trafiken styrdes under en tid om på den vägen när riksväg 71 byggdes om. Vägen tålde inte den tunga trafiken och blev skadad.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons