Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anfölls av ilsken hund

Annons

En man i 40-åldern var ute i byn på kvällspromenad med sin Yorkshire-terrier när en stor hund kommer rusande och uppträder aggressivt.

Mannen tar upp om sin lilla terrier i famnen för att skydda sin hund. Men jämthunden hoppar upp och biter terriern rakt över ryggen.

" Jag hör hur ryggen krasar till på min terrier", berättade mannen till polisen efter dramat. Terriern dör av bettet. Jämthunden biter sedan den 40-årige mannen över armen.

"Turligt nog har jag kraftiga kläder", är den kommentar från mannen, som polisen tecknat ned i rapporten. Enligt polisen blev mannens skador lindriga.

Mannen och en granne i närheten lyckades stänga in den

aggressiva jämthunden i ett garage.

En hundkunnig polis hämtade jämthunden under kvällen. Jämt-hunden hystes in hos en person, som har jämthundar under natten till söndagen. På söndagen hämtades sedan jämthunden av ägaren.

Enligt polisen hade den aggressiva hunden uppmärksammats tidigare under lördagen i en närbelägen by där den kommit lösspringande.

Där hade en person tagit hand om jämthunden. Men sedan hade det uppstått strul mellan jämthunden och personens egen hund, vilket ledde till att jämthunden slet sig och sprang iväg, varefter det tragiska dramat hände.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons