Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anfall är bästa försvar

Annons

Just nu är det herrans liv kring det gamla välkända faktum att det i vänsterpartiets historia finns exempel på otillbörliga kontakter med diktaturpartier i det forna östblocket.

Det är bra att det kommer fram i ljuset att vissa kretsar i partiledningen haft ambitioner att leka världspolitiker, oftast över huvudet på medlemmarna och utan deras vetskap. För det är just det som det är frågan om.

Att saken nu får sådana proportioner, och att indignationens vågor går allra högst i borgerliga kretsar, har nog också sin förklaring:

Det kritiken egentligen handlar om kan knappast vara att vänstern varit så ideologiskt uppbunden till en supermakt att man aningslöst och okritiskt svalt förljugen propaganda, och bara viftat bort fakta som avslöjar en irriterande och smutsig verklighet. För där har man mycket att lära av den svenska bombhögern - moderaterna, folkpartiet och kristdemokraterna.

Vänsterns oförlåtliga misstag måste alltså vara att man lagt sig platt för fel supermakt!

Det är förståeligt att bombhögern har ett visst behov av att vända bort uppmärksamheten från det oreserverade stöd man ger till de lögnare som skapat kaoset och mördandet i Irak. Liksom att man saknar förmågan att känna igen apartheid och herrefolksmentalitet om utövaren heter Israel.

BO STAAF

Mer läsning

Annons