Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ändrade sig om vapnet

Annons

Det var på torsdagen den 31 mars som den 27-åriga mannen träffade sin flickvän på en restaurang i centrala Borlänge. För polisen har kvinnan berättat att mannen av någon anledning blev svartsjuk och slog henne i ansiktet. Han ska också ha sagt att han var beväpnad och under hot tvingat henne att visa upp sin mobiltelefon.

Kvinnan, som är sambo med mannen, blev rädd och anmälde händelsen till polisen.

Under fredagskvällen började sökandet efter honom och på lördagseftermiddagen kunde han gripas. Efter ett första förhör beslutades att 27-åringen skulle anhållas.

För polisen har mannen sedan berättat en helt annan version av det inträffade. Han medger att han träffade sin sambo på restaurangen den aktuella kvällen och att han kanske blev lite svartsjuk. Men han säger att det hon uppfattat som ett slag, egentligen bara var en klapp i ansiktet.

Vad gäller vapnet så har 27-åringen sagt i polisförhör att han kanske hade ett sådant vid tillfället. Men under tisdagens häktningsförhandling ändrade han sig.

Då sa han att när han talat om vapnet med polisen, hade han syftat på en leksakspistol som tillhör ett av hans brorsbarn.

Under häktningsförhandlingen nekade alltså 27-åringen till alla anklagelser och krävde att han skulle försättas på fri fot.

Men rätten gick på åklagarens linje. Mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för misshandel, vapenbrott och olaga hot.

Och det finns mer att lägga till handlingarna.

Vid den husrannsakan som gjordes i parets gemensamma lägenhet hittade polisen drygt 100 flaskor starksprit.

Flaskorna är tagna i beslag och 27-åringen är nu också misstänkt för brott mot lagen om smuggling och/eller brott mot alkohollagen.

Åtal ska vara väckt senast den 19 april.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons