Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ändrade regler regler om båttrailer

Annons

Svar till Ulf Hedberg,

den 1april.

Ulf Hedberg skriver att Bilprovningen skinnar medborgarna och kompenserar sin ineffektivitet genom att ta ut höga priser, till exempel vid besiktningen av hans båttrailer.

Från och med april i år har en förändring införts som gör att lätta släpvagnar, husvagnar och motorcyklar inte behöver besiktigas lika ofta som förut. Det blir genom detta mindre kostsamt att besiktiga sitt fordon då man inte behöver göra det lika ofta som tidigare.

Statistik från oss visar att dessa fordon har så pass få fel att företaget föreslagit denna förändring som nu alltså har genomförts.

I det nya systemet besiktigas fordonet första gången när det är fyra år gammalt och sedan vartannat år resten av fordonets livslängd. Ulfs trailer behöver alltså inte komma till oss igen förrän om två år.

Jag är osäker på vad Ulf menar med att Bilprovningen är ineffektiv. Vi ökade vår produktivitet med nästan sju procent under 2003 och införandet av reserverade tider för våra personbilskunder under 2004 gör att produktionsflödet effektiviseras ytterligare.

Magnus Ehrenstråhle,

verkställande direktör,

Bilprovningen

Mer läsning

Annons