Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ändra tänket i landstinget

Annons

Jag får lätt uppfattningen att våra förtroendevalda i landstinget lägger ner mycket tid och arbete på att räkna ut vad som ska läggas ned i syfte att spara pengar och få budgeten att gå ihop.

Men jag tycker det är mycket enkelt. Allt som inte behövs, som har överkapacitet och inte är till gagn för befolkningen, det är det som ska skäras ner.

Då frågar jag mig: Nattakuten i Ludvika, fyller den sin uppgift?

Svar ja, alltså ska den inte läggas ner. Har den överkapacitet? Svar nej, alltså ska den inte läggas ner. Är den till gagn för befolkningen? Svar ja, alltså ska den inte läggas ner.

Jag föreslår att ni ändrar ert tankesätt. Ta all den energi som ni lägger ner på skrotningen av sjukvården och vårt väl fungerande lasarett i Ludvika till att skaffa mera pengar genom att påverka riksdagen att omfördela resurserna. (Det är det ni är till för.) För pengar finns, det är bara en fråga om prioritering av ändamålen dit pengarna ska gå. Vi behöver inte skryta i hela världen om hur rika vi är och stödja det ena och det andra med skattemedel som inte är till gagn för befolkningen. Se sanningen i vitögat och låt världen veta att även vi har det kämpigt ekonomiskt och måste föra en strängare resursfördelning inom vårt eget land och självklart även gentemot övriga världen.

Christoph Bodinger

före detta styrelseledamot

hjärt- & lungsjukas förening

i Västerbergslagen

Mer läsning

Annons