Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ändra politik rejält"

Annons

Karl-Inge Andersson var under halvannan mandatperiod fullmäktigeledamot för moderaterna. Han slutade uppdraget, less på det politiska klimatet och missnöjd med hur kommunledningen hanterade Procordiautbygget.

Och han skräder inte orden när det gäller kritiken mot den politiska ledningen.

- Socialdemokraterna och centern har styrt den här kommunen helt åt helsike. Kommunens resurser har spritts så att Vansbro på 20 år gått från att vara en av Sveriges mer välbärgade per innevånare till att vara en av de fattigaste, säger Karl-Inge Andersson.

- Hur ska man kunna locka folk att flytta hit när kommunalskatten är så hög - 43,81 - och den service som finns ändå så dålig? frågar sig Karl-Inge Andersson vidare.

Han tar sin blivande hemkommun Fagersta som exempel på att det går att vända en dålig utflyttningstrend genom en annan ekonomisk politik.

- När Fagersta bruk lade ner huvudverksamheten så var det ett svårt slag för bygden. Men där tog kommunledningen sitt ansvar och anpassade sina utgifter efter resurserna. Kommunalskatten har sänkts gradvis till en nivå som gör att folk dras till kommunen. De har också gett löften om ytterligare sänkningar och det är helt rätt metod för att stimulera inflyttning och därmed få ett större skatteunderlag. 2007 kommer Fagersta att ha en kommunalskatt på 32,03 enligt löfte från dagens kommunalråd.

Karl-Inge Andersson ger Fagerstas vänsterpartistiska kommunalråd Stig Henriksson och Fagerstas kommuns tekniske chef Harold Nilsson stor del av äran för utvecklingen och efterlyser liknande handlingskraft även i Vansbro.

- Man måste ändra politik rejält om kommunen ska ha någon chans i framtiden, avslutar Karl-Inge Andersson.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons