Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders har 50 000 skäl att vara glad

Annons

Gissa om han är glad i dag. Anders Olhans, som i nästa vecka får ta emot checken på 50 000 kronor. Det handlar om ett av de fyra stipendier som Skogsindustrierna delar ut till anställda vid svenska pappersbruk som satsat på vidareutbildning. Ceremonin äger rum i Stockholm den 29 januari.

Anders Olhans är sektionschef för underhållsteam PM9 vid Kvarnsvedens pappersbruk. Efter att tidigare ha haft andra jobb inom företaget fick han i höstas ikläda sig chefsrollen. Mycket tack vare den utbildning han nu genomgår.

En utbildning han sköter vid sidan av heltidsjobbet i Kvarnsveden. Han läser på distans vid Mitthögskolan i Härnösand. Och blir driftingenjör med inriktning elkraft. Fyra års studerande på halvfart, är vad det handlar om. Examen ska han ta till hösten.

- Jag ville komma vidare och hitta någon högre tjänst. Då krävdes utbildning, svarar Anders Olhans på frågan om varför han började läsa.

Fem intensivveckor om året tillbringar han på skolan i Härnösand. Då har han bland annat fått offra en del semester. Det har varit en krävande tid, och utan stöttning från familjens sida hade det varit svårt att lägga ner alla studietimmar på sena kvällar och nätter. Familjen kommer nu att få sin välförtjänta uppmuntran, tack vare stipendiet:

- På något vis ska familjen få ta del av det, men jag vet inte hur ännu.

Som om de 80 poängen utbildningen ger inte skulle räcka, Anders Olhans har skruvat upp takten genom ett antal extra kurser varför han till hösten tar 120 poängsexamen.

- Ambitionerna har växt. Visst är det mycket timmar, men det går. När man får en sådan här morot som stipendiet går det bra mycket lättare.


Faktaruta:fakta | Anders Olhans

Ålder: 43 år.

Bor: Leksand.

Familj: Sambo och barn.

Intressen: Datorer, skidor.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons