Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Än har de fart på skrillorna

Annons

Bland annat kan noteras att Leksands IF har aviserat att Peo Brasar, "Pola" Lundgren och Roger Jönsson kommer att vara med. De två senare gjorde som bekant flera säsonger i Malungs IF under storhetstiden i div I på 80-talet. Och i Malungslaget spelar naturligtvis många av de spelare som var med i laget under hockeyns storhetstid i Malung.

- Lagen är uppdelade i två grupper. Två matcher spelas först i varje grupp och vinnarna i dessa matcher är klara för semifinal, säger Åke Rangedal.

Det gäller således att vinna den första matchen man spelar. I grupp A spelar Malung, Sunne, Orsa och Leksand, medan Mora, Ludvika, Surahammar och Säter spelar i grupp B.

Samtidigt som den här tuneringen firar sitt 20-årsjubileum så har man också dammat av den gamla matchtröjan som IK Skinnarna hade för drygt fyrtio år sedan. En ny matchtröja har tagits fram som är en exakt kopia av den tröja som hockeylaget hade i slutet av 50-talet och början av 60-talet.

Ingen match kan sluta oavgjord utan samtliga ska avgöras och en vinnare koras i turneringen. Vid oavgjort blir det förlängning med sudden death och i förlängningen minskar man antalet spelare i varje lag med en per minut.

Det kan i princip betyda att man spelar en mot en sista minuten om inget avgörande skett. Och har inte då ett avgörande skett blir det straffar.

Veteranturneringen i Malung är också sammanknippad med en del andra aktiviteter. Bland annat kommer man att ha en bankett på Orrskogen på lördag kväll och där lär det bli en armbrytartävlingar där Malungspelaren och förre olympiern i tyngdlyftning (Mexiko 1968) Ove Johansson lär vara favorit. Han vann en liknande tävling då Malung var på en veteranturnering i Engelberg i Schweiz för några år sedan, berättar Åke Rangedal.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons