Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amatörerna var bäst

Annons

Utbudet av nyårsrevyer i länet var i år mindre än vanligt. Den omåttligt populära Björborevyn har generationsskifte och valde att ställa in årets nyårsrevy.

Av de tre återstående revyerna, Borlängerevyn, Falurevyn och Grycksborevyn har både publik och recensenter från dalatidningarna bedömt Borlängerevyn som nummer ett, Grycksborevyn som tvåa och som nummer tre har man rankat Falurevyn.

Det här är intressant då Borlängerevyn och Grycksborevyn är rena amatörsällskap som uppträder utan ersättning, och där själva skådespelandet är drivkraften, inte pengarna.

Däremot är Falurevyn, som numera drivs av radarparet Pigge Hesselman och Eva Sundberg, helt kommersiell. Man köpte till huvudrollerna in skådespelare, från framför allt Borlänge, och gav dem höga arvoden.

Då man dessutom redan från början bestämde att inte irritera Faluns politiker, vilket normalt är nerven i en nyårsrevy, fick denna revy ett allmänglättigt innehåll.

Jag tror att det är där Falurevyn begår sitt stora misstag. Att fjäska för kommunledningen ger inga extrapoäng inför framtiden.

Nyårsrevy ska som jag ser det även i fortsättningen vara amatörernas stora buskis-föreställning, där man fritt skojar om vad som händer i kommunen, landstinget, på riksnivå och runt om i övriga världen.

Det kommersiella bör söka sig en annan arena.

Väl mött 2006 alla glada revyamatörer.

REVYÄLSKARE

Mer läsning

Annons