Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älvdalens bygdevecka i gång

Annons

Älvdalens bygdevecka är nu i full gång och det blev en vecka som började under paraplyer på Rots Skans. Det blöta vädret gjorde att många valde stugvärmen före invigningen på Rots skans.

Älvdalens bygdevecka är en tradition och bygdefest med hantverkare, hemslöjdare, god mat, tunnbrödsbakning, folkmusik och mycket mer. En hel del av det digra programmet fanns givetvis med på fredagens invigning av bygdeveckan på Rots skans.

I samband med invigningen delade kommunstyrelsens ordförande Anders Björklund ut årets kulturstipendie. Det var Olle Knuts som utsetts till stipendiat för år 2002. Motiveringen till årets kulturstipendie löd "För hans storartade kulturella gärning att återsamla och införskaffa de kulturskatter som tillverkats vid Älvdalens Porfyrverk och som möjliggjort skapandet av Porfyrmuseet".

Tyvärr kunde Olle Knuts själv inte ta emot sitt välförtjänta pris samt penningchecken på 10 000 kronor. Det var istället sonen Jan som på sin fars vägnar fick ta emot kommunens uppskattning och framföra hans tack.

Under helgen fortsatte bygdeveckan med Mångsbodarnas dag och näsets dag.

I dag, måndag, flyttar bygdeveckan norr om Älvdalen till fäboden Brindberg och Åsens by. Den levande fäboden Brindberg med sin unika blomsterfauna av sällsynta och mindre sällsynta örter inramas av hantverkare, gammeldags slåtter, om det inte regnar, och givetvis mat.

Programmet i Brindberg inleds redan på morgonen för att sedan efter lunch flytta till Åsen. Där bjuds det på ett digert program med allt från musik i Åsens kapell till motionsutmaningen Gambudsloppet som avslutar Åsens dag.

Lövnäs tar sedan vid i morgon och bjuder på Finnmarksdagen.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons