Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älvdalen räddar Malte Steens hockeyskola

Annons

Älvdalens ishall blir troligen räddningen för Steens hockeyskola i sommar när Mora ishall förvandlas till en byggarbetsplats, som omöjliggör annan verksamhet.

Niohundra elever från Sverige och flera andra länder, med anhöriga sammanlagt 3 000-4 000 personer, måste nu ställa in sig på att hockeyskolan, som startar 19 juni och pågår sex veckor, flyttar fyra mil norrut.

- Nu ska vi göra så bra vi kan i Älvdalen. Jag har redan varit där och träffat kommunens skolchef och tekniske chef och jag är övertygad om att det går. Det enda som möjligen kan hindra det är om deras isaggregat inte håller, säger Malte Steen.

Blomkvistare

fick tillbaka

stulen cykel

u En tioårig grabb i Mora blev bestulen på sin cykel, en fin montainbike. Stölden polisanmäldes för säkerhets skull, men tioåringen nöjde sig inte med det. Med hjälp av datorn framställde han cirkulär med nogrann beskrivning av cykeln.

Cirkulären sattes upp i grannfastigheterna i centrala Mora och det gav resultat. Det började ringas in tips som ledde till att även cykeltjuven kunde ringas in och den företagssamma tioåringen fick tillbaka sin cykel.

Mer läsning

Annons