Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älv- och myggdans i Österfors

Annons

Sommarnattsdansen på flottbron fortsätter att fascinera.

Årets uppvisning var den nionde i ordningen och för många har brodansen blivit själva sinnebilden av sommar.

I lördags kom de första åskådarna redan till repetitionerna och ett Västeråspar, som sett en skylt vid riksvägen och svängt av till Österfors, bestämde sig på stående fot för att komma tillbaka nästa år.

Älvdansen genomförs av deltagarna i de årliga dans- och musikallägren i Gagnef.

Det är kommunens musik- och dansskola som arrangerar med Österfors by som medarrangör. Musiklärare Stina-Kari Axelsson är koreograf.

-I år inledde vi lägren med övningar inför brodansen. Ett 60-tal ungdomar deltog och trots att de bara hade en dag på sig att öva satte de danserna på ett mycket bra sätt, berömmer dansläraren och tillägger att ett 20-tal av deltagarna har "brodansat" tidigare.

I ett vackert nummer dansade lägerlärarna Cherie Hampton, Malin Emmoth, Daniel Rörström och Martin Redhe Nord för de sovande älvorna.

Värmen hade bidragit till att älvängarna i Österfors formligen invaderats av myggor, men de lätt klädda dansarna avslöjade inte med en rörelse att de faktiskt var besvärade av insekterna.

Myggorna gjorde åtskilliga snabelintryck, men dessa resulterade bara i övergående utbuktningar, eller svullnader. Älvornas dans gjorde däremot bestående intryck.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons