Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alpine Funcke - Årets åstadkommare

/
  • Årets åstadkommare. Kenneth Johansson och Lena Reyier-Ingman överlämnar blommor och prischeck till Årets åstadkommare, Romme alpins ägare Bo Funcke.

Annons

Nästa år fyller Romme alpin 20 år och på de två decennier som verksamheten varit igång har man lyckats etablera anläggningen ordentligt bland landets skidturister. En normal vinter har Romme alpin runt 200 000 besökare av vilka många övernattar i Borlänge. Rent ekonomiskt innebär det att anläggningen, förutom arbetstillfällen, bidrar till att runt 100 miljoner kronor spenderas i Borlänge varje år.

Det är bland annat dessa fakta som fått centerpartiet i Dalarna att utse Romme alpins ägare Bo Funcke till Årets åstadkommare, en ny och årlig utmärkelse partiet tänker dela ut.

- Det är viktigt med företag och tillväxt också på landsbygden och Bo Funcke har på 20 år skapat en skidanläggning som är den mest besökta utanför fjällvärlden. Det vill vi uppmärksamma med denna utmärkelse, säger centerpartiets distriktsordförande Lena Reyier-Ingman.

Tillsammans med c-riksdagsmannen Kenneth Johansson överlämnade hon en blomsterkvast samt en symbolisk check på 2000 kr till Funcke.

- Funcke är en fantastisk entreprenör och en åstadkommare i ordets rätta bemärkelse, konstaterar Kenneth Johansson.

Åstadkommaren själv var överraskad, men lycklig, över utmärkelsen.

- Det är verkligen en stor ära att få utmärkelsen. Riktigt roligt, säger Funcke och betonade att hans drivkraft inte främst ligger i att tjäna pengar.

- Det viktigaste är att se till att besökarna trivs och är nöjda. Om det sedan innebär att jag minskar omsättningen med någon miljon är mindre viktigt.

Inför kommande vinter ska Bo Funcke också nyinvestera i Romme alpin. Fem nya nedfarter samt en sexstols expresslift ska anläggas.

- Totalt investerar vi nu 35 miljoner kronor. Det vågar vi göra då vi nu har en obegränsad tillgång på vatten till snökanonsystemet. Tillkomsten av ledningen från Ulvsjön kan sägas vara startskottet för en ny era vid Romme alpin, avslutar åstadkommare Funcke.

Mer läsning

Annons