Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allvarlig kunskapsbrist

Annons

I ett flertal artiklar i NLT den senaste tiden avslöjas den bristande kunskapen hos vår sjukvårdsledning.

1. Demensvården, prioriteringslistan vad gäller diagnoser gäller även i Ludvika. Socialdepartementet, landstingsförbundet och kommunförbundet bygger för närvarande upp grupper inom primärvård/kommun med specialkompetens i hela landet som tillsammans skall bygga upp demensvården i Sverige, så ock i Ludvika. Det är en mycket dålig uppdatering att svara som Astgård: "det finns ingen motsvarighet i Dalarna". Det finns heller ingen "kula med bara Dalarna på". Det är bara att börja jobb på det.

2. Det andra gäller semesterstängningen av hjärtsektionen. Både Alf Johansson och Lars Astgård talade om hur viktigt det var att flytten av Hiva gjordes före sommaren så att man ej skulle behöva sommarstänga. Det skulle bli bättre för hjärtpatienterna! Nu ska den stängas och Astgård talar om nästa sommar, då vi inte vet om det finns något att stänga.

3. För det tredje får vi läsa om flytten av distriktsläkarmottagningen till akuten före sommaren. Men chefen Marie Kindström-Olsson vet inte hur stora besparingarna blir varken på personal eller lokaler.

Till sist finns en bild på tre tanter (ursäkta, vc-chefer) som hoppas att så få som möjligt blir sjuka i sommar för så dåligt har de planerat vården för Västerbergslagens innevånares alla betalda landstingsmiljoner.

Bort med ledningen nu!

Tack och lov för Berndt Ekström (m).

AVSÄTT LEDNINGEN

Mer läsning

Annons