Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt ljus på Peace & Love

Annons

- Det är dubbelt så många som förra året, säger Peter Johansson, pressansvarig.

Anledningen är naturligtvis de stora namnen som kommer till Borlänge, men kanske framför allt för att festivalen etablerat sig som en av de största och mest intressanta i landet, menar Peter Johansson.

- Det är tredje året vi har ett så stort program och det börjar sjunka in hos folk, säger han.

- Besökarna utifrån är också betydligt fler i år. Det är 5 000 campare och det är ungefär en tredjedel av alla besökare.

Journalisterna kommer från alla möjliga håll. Det är flera från Norge och Danmark, en från Afganistan, två från Vitryssland och tio från Tyskland. Tyskarna är här enkom för att hänga Mando Diao i hasorna i deras hemstad och inbegriper bland annat tunga namn som Der Spiegel, en tysk frilansare åt Rolling Stone, samt Visions och Musikexpress.

- Vitryssarna kommer från landets största nättidning och åker tydligen runt på de stora festivalerna i Europa. Men en av de som egentligen skulle komma fick inte utresetillstånd.

Svenska medier är naturligtvis också väl representerade - nästan alla av de stora rikstidningarna, flera radiokanaler på SR och ett stort antal lokaltidningar från hela Sverige. Förutom Radio Dalarna så kommer Radio Gävleborg och Radio Västmanland att bevaka festivalen. P3 Live kommer att spela in konserter under både fredag och lördag.

- Det som är kul är att det är just så många lokaltidningar som vill komma. Det visar att folk ute i landet känner till festivalen och att den inte bara är en lokal angelägenhet.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons