Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt kallare i Ludvika

Annons

Jag har bott i Ludvika i hela mitt liv. Jag kan jämföra sextiotalet med de andra årtiondena fram till i dag. Ludvika har den senaste tiden blivit kallare. Det är klart att den höga långtidsarbetslösheten och alla neddragningar i våra trygghetssystem påverkar Ludvikaborna. Dessutom påverkas vi av den USA-vänliga propagandan som sköljer över oss dagarna i ända.

Det finns en grupp i Ludvika som känner sig speciellt utsatt och det är våra medmänniskor som kommer från de arabiska länderna. Efter den 11 september 2001 inledde USA en förföljelse av alla muslimer, en klappjakt som saknar alla rimliga proportioner.

USA har sedan dess brutit mot allt vad folkrätt heter och har genomfört två anfallskrig mot två försvarslösa länder. Sverige har inte på något sätt protesterat. Jag saknar verkligen Olof Palme.

Han var en modig förkämpe för de fattiga folken och en konsekvent motståndare till imperialism och utsugning av de fattiga länderna.

Vi svenskar borde hålla oss för goda för att delta i USA:s hatkampanj mot de muslimska folken.

Vi européer har egentligen en förfärlig historia, en historia som man verkligen inte kan skryta över. Vi erövrade Amerika genom att utrota indianerna och vi förslavade afrikanerna. Vi byggde upp kolonialvälden runtom i världen med brutal militärmakt och vi såg till att de rika folken blev rikare och de fattiga folken fattigare.

Vi kan inte göra om vår historia, men vi kan börja respektera våra medbröder och medsystrar från de muslimska länderna. Vi kan göra Ludvika mjukare.

HUMANIST

Mer läsning

Annons