Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt i Borlänge är inte nattsvart

Annons

Svenskt näringsliv gör varje år en rankning av företagsklimatet i landets kommuner. Resultatet grundar sig på enkätsvar från företagare när det gäller attityden till företagande, infrastruktur, kommunal service och tillgång till kompetent arbetskraft.

Glädjande nog kan vi nu konstatera att Borlänge nu ligger på 51:a plats av landets 290 kommuner. Det är en förbättring med 30 platser i jämförelse med föregående år.

Under det år som gått har det hänt mycket i Borlänge när det gäller näringslivets utveckling. Bygget av ICA-Maxi, den fyrfältiga vägen mellan Ornäs och Falun och äventyrsbadet har startat.

Dessutom har bygget av den nya pappersmaskinen vid Stora-Kvarnsveden kommit igång. Framtidsdalens utveckling, med bland annat bygge av nytt kårhus, fortskrider.

Inom handeln finns planer på expansion vid såväl Kupolen som Coop-forum.

Borlänge är nu länets investeringshetaste kommun. Totalt uppgår den investeringsvolym som nu är aktuell till mellan fem och sex miljarder kronor i privat och offentlig sektor.

Vi har därför anledning att se med en viss tillförsikt på framtiden. Det är viktigt att behålla och utveckla det nära samarbetet med det lokala näringslivet.

Nu ska man varken över- eller undervärdera rankinglistor av denna typ. Men Borlänges placering är ändå en indikation om att utvecklingen går åt rätt håll.

Ett bra företagsklimat är en god grund för en positiv utveckling i framtiden. Jag hoppas det successivt ska ge resultat i form av fler etableringar och arbetstillfällen.

Peter Hultqvist

ordförande i kommunstyrelsen

Mer läsning

Annons