Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt högre vinster

Annons

Störst vinst redovisar butiken i Smedjebacken. 2006 ökade vinsten med tio procent och blev 3,5 miljoner kronor, detta på en omsättning på 53 miljoner.

Gränges-butiken ligger strax bakom med en vinst på 3,4 miljoner kronor. Men eftersom den omsätter 40 miljoner så är resultatet i Grängesberg än mer imponerande. Det är troligen den lönsammaste Konsumbutiken i länet.

Butiken på Ludvika Gård sålde i fjol för 59 miljoner kronor och vinsten steg kraftigt, enligt Annica Rutgersson.

-Vinsten blev 1,5 miljoner och det är en ökning med ungefär 30 procent.

Hon menar att Coopkoncernen och inte minst Konsumbutikerna är inne i en positiv trend. I år satsar man stora belopp på att fräscha upp flera butiker i landet.

-Butiken i Ludvika kommer att moderniseras, vi ska bland annat investera i en och annan kyldisk och se över varusortimentet.

Planer finns också på att åtgärda butiken i Grängesberg. Även här handlar det i första hand om att fräscha upp lokalerna men Rutgersson utesluter inte att företaget även kommer att utreda om det är möjligt att bygga ut butiken.

-Butiken är sliten och behöver åtgärdas. Om det är möjligt att bygga ut den vet jag ännu inte.

Gemensamt för de tre Konsumbutikerna är att försäljningen inte utvecklats på samma sätt som resultatet. Försäljningssiffrorna för 2006 ligger kvar på samma nivåer som 2005.

-Konkurrensen blir tuffare och tuffare men det är klart att vi måste sträva efter att öka omsättningen.

Trots att försäljningen är den samma blir vinsterna större?

-Genom den nordiska samordningen har vi förhandlat till oss bättre inköpspriser. Och så har vi en ny leverantör av frukt och grönt som get oss inköpsfördelar och till detta ska läggas att man jobbar smartare ute i butikerna.

Kommer butiken på Ludvika Gård att klara sig när nya Coop Extra och Coop Bygg öppnar på Lyviksberget?

-Det vore konstigt om volymerna skulle öka så mycket mer i Ludvika. Men det är inte bara Ludvika som kommer att påverkas utan även kringliggande orter. Men självklart kommer butiken på Ludvika Gård att bli kvar, den kommer inte att få stryka på foten.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons