Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt fler vargrapporter

Annons

För några dagar sedan kunde man notera att en flock på fyra vargar befunnit sig i ett område i trakterna av Uvån på Malungs Finnmark. Flera personer såg spår efter minst fyra vargar. I de här områdena har man också tidigare sett både vargar och vargspår.

Man vet också att det finns minst fyra vargar i ett revir i trakterna av Tisjön väster om Lima. Dessa vargar har enligt våra rapportörer vandrat mellan Dalarna och Värmland.

Med säkerhet vet man att det handlar om fyra vargar, eventuellt ytterligare någon.

Det finns också tecken på att varg strövat omkring i andra områden. I höstas upptäcktes bland annat en flock på fyra vargar i trakterna av Öjslyberget. Dessa vargar tror man kan befinna sig norr om Öje mot Venjan. Det finns vissa uppgifter som tyder på detta.

Många jägare är i dag också mycket förbittrade över att de inte har tillgång till kartor som visar vargområden, så att man vid jakt kan undvika att röra sig i dessa områden.

-Vi borde kunna få sådan information, men kanske ska man tyda det här som att ansvariga myndigheter helt och hållet tappat kontrollen över vargstammen, säger en jägare som är mycket oroad över vargens utbredning i Dalarna.

Vid flera tillfällen har också hundar utsatts för angrepp av varg, vilket jägarna ser som mycket oroande.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons