Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt är inte ekonomi

Annons

Svar till: Kaj Andersson och Johnny Gahnshag den 15 oktober.

Det är synd att Johnny Gahnshag och Kaj Andersson inte besvarade de frågor som vi ställde.

Det är onödigt att flytta stadsbibliotekets entré 20 meter. Nuvarande entré fungerar bra och en ny entré vid Fisktorget kommer inte att betyda att det blir Falubornas nya samlingspunkt. Detta är inget lyft för staden eftersom entrén då kommer att upplevas som avsides i förhållande till huvudstråket Holmgatan.

Kulturnämndens ordförande Kaj Andersson missförstod hela poängen med vårt medborgarförslag och började under debatten i stället att raljera om gardiner och om dyra installationer av permobilhissar.

Här nedan följer korta frågor som vi gärna önskar svar på:

p Vad händer med den nuvarande entrén? Blir den kvar och i så fall till vad?

p Kostnader för de 20 nya datorerna. De nuvarande datorerna fungerar väl alldeles utmärkt. En viss komplettering må vara, men 20 stycken?

p Fisktorget med omnejd har redan i dag ett flertalet caféer och restauranger med uteservering (Bryggcaféet, ETC, etcetera.) Hur många offentliga bibliotek i landet inhyser caféer?

p Är det en skyldighet med permobilhissar i offentliga bib-liotek?

När det enda argumentet att avslå medborgarförslaget var att "en återflyttning av entrén skulle åsamka ytterligare kostnader och en fördröjning i tid för arbetets igångsättning", undrar man om det finns någon mening med medborgarförslag överhuvud-taget?

GABRIEL KOCK

Mer läsning

Annons