Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allsång i Kroktorp

Annons

Det var när den klassiska "Peta in en pinne i brasan" spelades som publiken hängde med och Mats Rådberg agerade allsångsledare från scen.

Maträtten som givit festen sitt namn har Mats Rådberg själv inte smakat på men lovade att prova denna gång.

- Det ser spännande ut, sade Mats Rådberg i en paus mellan låtarna.

Eftersom det var femtionde upplagan fanns självklart många historiska tillbakablickar med under dagen. Kjell Persson, från arrangangören Finnmarkens hembygdsförening, berättade många anekdoter i sitt jubileumstal. Och publiken lyssnade koncentrerat.

- Det är nu när man blivit lite äldre som det är roligt att samla på sig skrönor, säger Kjell Persson.

En som varit med länge är Vivi Jansson. Varje år sedan 1948 har hon serverat och som tack belönades hon både med tal och keramikvas.

- Visst har det blivit mer folk och lättare att arbeta med serveringen, men annars har det inte ändrats så mycket, säger Vivi Jansson.

Närmare 600 personer fanns i publiken och självklart innebar det succé. För serveringen av Motti, den finska maträtt som lagas på kornmjöl och grovt rågmjöl, salt och vatten serverad med vit fläsksås gick det som vanligt bra. All Motti var slut redan innan Mats Rådberg slutat spela. Att Mats Rådberg verkligen ätit någon Motti är därför i skrivande stund inte bekräftat.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons