Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen backar om barnomsorg

Annons

Alliansen backar och gör betydligt färre nedskärningar inom barnomsorgen. Fyra tjänster försvinner i stället för tretton.

- Vi tackar för att de tagit intryck av våra åsikter, säger Anita Hedman.

Hon ingår i den grupp av föräldrar som reagerade kraftigt mot kommunens planer på att skära ner inom barnomsorgen. På en vecka samlade föräldragruppen ihop 427 namnunderskrifter på en protestlista.

I tisdags fick oroliga föräldrar träffa politikerna i alliansen öga mot öga på Stureskolan. Där fick politikerna klart för sig hur eftertraktade kommunens dagmammor är.

I det ursprungliga förslaget skulle 12,75 tjänster plockas bort inom barnomsorgen. Sju av dessa var kommunala dagmammor, övriga tjänster skulle tas från förskolan.

Alliansen tog intryck av föräldrarnas protester och har nu ändrat sitt beslut. Kontraktet med en dagmamma ska sägas upp och två till tre tjänster försvinner från förskolan.

- Vi får en miljon kronor i barnomsorgsbidrag från staten. Hur det kommer, när det kommer och vilka regler som gäller för att söka vet vi inte. Men det är ju inget nytt, säger kommunalrådet Gun Drugge (c).

Hon är kritisk till regeringens riktade bidrag. Krångliga otydliga regler kring bidragen, som dessutom kan ändras i en hast, gör att det är svårt att föra en långsiktig hållbar ekonomisk politik i kommunen.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons