Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allardsrättegången dröjer

Annons

Det som vid rättegångens första - och hittills enda - dag kallades "familjeskäl" handlar om hot som bedömts som mycket allvarliga. Därför kunde Allards tidigare vd inte närvara den 28 september, då rättegången inleddes. Redan på rättegångens andra dag beslutade man att skjuta upp förhandlingarna tills vd:n, som är en av fem åtalade i det stora ekobrottmålet, kunde närvara.

Bara några dagar tidigare hade vd:n blivit uppsökt i sin dåvarande bostad utanför Linköping, av en person som krävde honom på pengar. Hotbilden bedömdes som mycket allvarlig.

- Han skulle betala, men hotet var mot hela familjen. Det är det otäcka, säger kriminalunderrättelsetjänsten i Eskilstuna, där hotbildsanalysen gjorts.

Besöket vid huset var en del i en kedja av händelser som inträffat under september. Den 15 oktober häktades en 22-åring från Stockholmsområdet, misstänkt för försök till grov utpressning. Ännu en person, som dock inte sitter häktad, är misstänkt för medhjälp till brottet.

Vilken summa utpressningsförsöket rör sig om vill polisen inte avslöja, men det gäller en fordran som ett företag har gentemot Allards.

Efter utpressningsförsöket lever vd:n och hans familj under polisskydd på hemlig ort. Kriminalunderrrättelsetjänsten har undersökt om det kan finnas flera personer bakom brottet, som eventuellt tar över utpressningen när en person nu sitter häktad.

- Vi har fått så pass god information att vi kan säga att hotbilden i dagsläget har förminskats, säger en representant för polisen i Eskilstuna.

Enligt den senaste planeringen ska rättegången kunna återupptas den 16 november, med vd:n närvarande.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons